-->

7 Best Vpn 2022


We fully understand that most people want a free VPN instead of a paid VPN provider. VPN is not really something that many have intended to spend money on and can be an annoying expense.

But vpn can still be very useful and it can therefore also be worth paying a small penny and get the best possible service.

Is it possible to find a good free VPN service?

The answer from us to the question of whether it is at all possible to find a good free vpn service is: nja. You can definitely find VPN services that work almost as well as paid VPN services in terms of ease of use, speed and number of servers. The problem is that these often only allow you to use a certain amount of data traffic before you have to pay.

In this article, we will present various both paid and free services, so that you can decide for yourself if you want to go for a paid VPN service or if you choose to go for a free service. In any case, we hope this article can help you with your choice.

At the moment, it is the paid VPN services that we recommend the most. You can read more about these below. Later we will also present free VPN services.

Things to consider before choosing a free VPN service

There are many things to keep in mind before choosing a free VPN service as a permanent solution. We will list 4 of the most important things you should know about free VPN services before making the decision whether to choose a paid or free VPN service.

Paid VPN services are extremely cheap

Many people think that they should choose a free service to save a lot of money. The truth is, however, that there are a bunch of extremely cheap VPN services out there that offer a very good service. Even the VPN services that we and many other websites have named the best VPN services, you can often get for as little as SEK 30 a month.

Almost all VPN services also offer a 30 day money back guarantee so that the service actually becomes a free service. If you only need to use a VPN service for 30 days, it will be especially convenient, because you can request the money back at any time during this time period when you are done.

All the paid VPN services that we recommend on this page rarely cost more than SEK 40/70 a month. Prices vary slightly in relation to different times and also depending on how long you commit so it is difficult to say exact prices.

Ett av de viktigaste tipsen vi vill förmedla är att det är viktigt att vara medveten om att man inte sparar så jättemycket pengar på att välja en gratis vpn-tjänst. Om du kommer att använda vpn ofta, skulle det troligen vara värt att betala lite för att slippa all frustration som en gratistjänst kan medföra. Å andra sidan har vi full förståelse för att inte alla vill spendera pengar på vpn, eftersom det kan vara en irriterande utgift för många. Därför kommer vi som sagt att presentera olika kostnadsfria leverantörer senare i artikeln.

Det är de betalda leverantörerna som vi för närvarande rekommenderar till våra användare. Nedan kommer vi att nämna vilka gratis vpn-leverantörer som vi tycker är bäst. Här kan du också läsa ett större test av de bästa VPN-tjänsterna för svenska användare.

2. Gratis VPN-leverantörer medför ofta begränsad internettrafik

En sak du borde tänka på innan du väljer en gratis vpn är att du ofta i slutändan kan komma att behöva betala för den ändå. Många gratis vpn-leverantörer erbjuder en mycket bra vpn-tjänst med många servrar och tillgängliga länder.

Problemet med många av dessa vpn-tjänster är att det endast går att använda en viss mängd internettrafik. Detta gäller för till exempel bra kostnadsfria tjänster som TunnelBear och Windscribe, som bara erbjuder 500 MB gratis surf i månaden.

Detta behöver inte nödvändigtvis vara ett problem om du bara tänkt att använda vpn till att surfa runt på sidor då och då. Men om du tänker titta på till exempel amerikansk Netflix eller SVT utomlands kan det vara bra att vara medveten om att du sannolikt kommer att överstiga denna gräns. I det här fallet kan det vara bättre att välja en betald vpn-leverantör från början, istället för att i slutändan få betala för en något sämre tjänst bara för att den ursprungligen var gratis.3.

3. Gratis VPN-tjänster har ofta begränsad hastighet och färre servrar

Vpn-tjänsterna som inte tar betalt för sina tjänster har inte nödvändigtvis lika mycket resurser att spendera på produkten. Detta gör att de flesta gratistjänster ofta har sämre hastighet och servrar i få länder. Medan de betalda vpn-tjänsterna ofta har servrar i över 60 länder, kommer gratistjänsterna ofta bara vara tillgängliga i ca 10-15 länder. Detta kan bli ett problem, särskilt för svenska medborgare.

Ett annat problem med gratis vpn-tjänster är att de ofta också har sämre hastighet. Detta kan göra det utmanande att streama och liknande. Men inte alla gratis vpn-tjänster är så dåliga när det gäller hastighet. De som vi rekommenderar nedan har fungerat relativt bra i våra test.

4. Vissa gratistjänster har ett dåligt rykte

Vissa gratistjänster har tidigare haft ett dåligt rykte, då många har anklagats för att lämna ut uppgifter om sina användare till tredje part. Detta är naturligtvis mycket skadligt för vpn-tjänstens rykte, eftersom vpn ska ju egentligen skydda användaren mot övervakning.

Sajten thebestvpn.com har i denna artikel gått till kraftfull attack mot många gratis vpn-tjänster och namngett ett flertal gratis vpn-tjänster som de menar säljer uppgifter om sina användare.

I denna artikel har sajten gått igenom villkoren för en rad gratistjänster och upptäckt att det står i dessa sajters användarvillkor att de faktiskt kan sälja all information om sina användare. Och står detta i villkoren är det mycket troligt att de också kommer att göra det. Många har länge misstänkt att det här är hur gratis vpn-tjänster tjänar sina pengar.

Ska du därmed använda vpn för att surfa säkert på nätet kan det därför vara en bra idé att hellre välja en betald tjänst. Om du använder vpn av andra skäl och detta inte är så viktigt för dig, är det kanske inte så farligt.

Observera att detta inte gäller för alla gratis vpn-leverantörer. Men om du vill vara på den säkra sidan kan det vara värt att slanta upp runt 50 kr i månaden för vpn-tjänster som ExpressVPN, NordVPN, CyberGhost eller PrivateVPN.

Hur får jag betalda VPN-tjänster gratis?

Naturligtvis är det bästa alternativet om du kan få betalda VPN-tjänster gratis. Lyckligtvis är det faktiskt möjligt att göra detta, även om det innebär att du måste vara lite smidig och ha några trick. Det är upp till dig om du orkar att använda denna möjlighet eller inte, men det är alltså fullt möjligt.

Nästan alla betalda VPN-tjänster idag erbjuder en ovillkorlig 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti, vilket innebär att du kan begära tillbaka dina pengar inom 30 dagar. Denna garanti finns hos tjänster som ExpressVPN och NordVPN, helt utan villkor. Det innebär att du inte behöver ange en anledning eller liknande till varför du vill ha dina pengar tillbaka.

Vi har testat detta flera gånger, och det som kommer att ske är att kundservice vill fråga dig en eller två frågor om varför du inte är nöjd, före du får dina pengar. Här är det bara att uppge att du helt enkelt inte gillade tjänsten eller liknande. Alla förklaring är giltiga och kundservice är även mycket artig. Därefter får du pengarna på kontot efter en eller två arbetsdagar. Detta är alltså en möjlighet men frågar är om det är värt det. Det kostar ju inte så mycket.

Bästa VPN med pengarna tillbaka-garanti: ExpressVPN

 • Bra service med servrar över hela världen
 • Extremt snabba hastigheter och säkra servrar
 • Pengar tillbaka garantier och gratis testperioder

Innan vi ska prata om de kostnadsfria vpn-tjänsterna som vi tycker är bäst, borde vi nämna ExpressVPN som vi har korat till den bästa vpn-leverantören av dem som finns där ute. Om du verkligen är ute efter en bra vpn-upplevelse, går en gratistjänst inte att jämföra med denna tjänst.

ExpressVPN är en solid och pålitlig vpn-tjänst som erbjuder över 2000 servrar i över 90 länder. Detta gör att du kan streama innehåll från alla världsdelar i extremt hög hastighet. I våra test märkte vi nästan ingen hastighetsminskning när vi anslöt till ExpressVPNs servrar.

Förutom att vara snabb använder sig ExpressVPN av kryptering av militär grad. Det ter sig därmed självklart att ExpressVPN är ett mycket säkert val när det kommer till att surfa säkert på nätet.

Du kan läsa en längre recension av ExpressVPN i den här artikeln. Vi gav det betyget 9,8/10, som säger något om hur bra den här tjänsten är.

ExpressVPN garanterar dessutom att de inte sparar några loggar, vilket innebär att dina nätaktiviteter inte kommer att sparas. Här skiljer de sig som sagt från många av de gratis vpn-tjänster som finns där ute.

Ovanpå allt detta har ExpressVPN oftast en mängd erbjudanden för dig som vill binda dig under en längre period och även 30 dagars pengarna tillbaka-garanti.

I det här fallet kan ExpressVPN bli en gratis vpn-tjänst om du inte ska använda den i mer än en månad. Du kan då be om pengarna tillbaka om du vill.

De bästa gratistjänsterna

När det gäller gratistjänster finns det ett antal saker man ska tänka på. Först och främst bör du kontrollera om leverantören har ett tveksamt rykte. Det kan vara en bra idé att söka på engelska på ord som “VPNs that sell your information” eller till exempel “free VPNs that are involved in scandals”. Du förstår poängen. Om vpn-tjänsten du är intresserad av är med på många sådana listor kan det vara klokt att stryka den. Om den inte är det är det tvärtom ett positivt tecken.

Utöver detta kommer många vpn-tjänster att ha väldigt få servrar i ett fåtal länder. Det betyder att det är viktigt att kontrollera om vpn-tjänsten erbjuder en server i det land du vill ansluta till. Om du vill använda en vpn-tjänst för att få svensk IP-adress, behöver du leta efter vpn-tjänster som har servrar i Sverige.

Dessa är de två viktigaste sakerna att tänka på. Du bör också kontrollera om vpn-tjänsten har några datamängdbegränsningar. Många av de gratis vpn-tjänsterna har, som ovan nämnt, vissa begränsningar. Om du vet att du kommer att använda vpn-tjänsten för att streama över 500MB är det kanske ingen mening med att välja en tjänst som endast erbjuder denna mängd gratis, eftersom du i slutändan måste betala när du kommer att överstiga gränsen.

Dessa är de 3 bästa gratis vpn-tjänsterna för Sverige just nu:

1. ProtonVPN

 • Gratis version
 • Får mycket för pengarna om man köper fullversionen
 • Väldigt billig betald verision

ProtonVPN är kanske vår favorit VPN-tjänst när det gäller gratis tjänster. Anledningen till detta är att ProtonVPN i grunden är en betald VPN-tjänst på en mycket hög nivå. Gratistjänsten är egentligen likandan som den betalda VPN-tjänsten, med undantag att den är naturligtvis är sämre. Men grunden till en bra VPN-tjänst ligger där, vilket är mer än vad som kan sägas för många andra VPN-tjänster.

Det vi gillar allra bäst med ProtonVPN är att det inte finns några begränsningar på hur mycket du kan använda VPN-tjänsten, som är fallet med andra bra gratistjänster som Windscribe och liknande. Detta gör att du faktiskt kan använda tjänsten så mycket som du önskar.

Självklar är tjänsten betydligt begränsad, vilket återspeglas i faktumet att det bara finns servrar i 3 länder som erbjuds; USA, Nederländerna samt Japan. Hastigheten är också lite sämtre och du kan endast använda tjänsten på en enhet säkert. ProtonVPNs kostnadsfria tjänst fungerade dessvärre inte med Netflix, med gör heller inga andra gratistjänster, så detta överraskar inte.

Om du vill uppgradera tjänsten är ProtonVPN faktiskt ganska billig, cirka $4 i månaden, så det är möjligt att testa om gratistjänsten är tillräckligt bra för dina behov, om inte, byter du till den betalda tjänsten.

2. Windscribe

 • Bra hastighet för att vara gratis
 • Fungerar på många enheter
 • Mer data om man registerar sig

Windscribe är nog den gratis vpn-tjänst som vi tycker är bäst för svenska användare. Tjänsten hamnar dessutom ofta i toppen på internationella listor över de bästa gratis vpn-tjänsterna i världen.

Det som får Windscribe att sticka ut är att man kan streama en relativt stor mängd data gratis.

Medan många gratis vpn-tjänster låter dig streama endast 500MB innan du måste betala för en premium-tjänst, erbjuder Windscribe 2GB datamängd gratis, men om du registrerar dig med din e-postadress får du hela 10GB datamängd gratis.

Windscribe har appar för både Windows, Mac, Android och iOS. Tjänsten har också tillägg för Chrome, Firefox och Opera.

Den betalda versionen av Windscribe har 600 servrar i mer än 50 länder, men gratisanvändare är begränsade till endast 10 länder. Dessa är Kanada, Frankrike, Tyskland, Nederländerna, Rumänien, Schweiz, Storbritannien, Hong Kong och Norge.

Men det är inte bara positiva saker vi har att berätta om Windscribe. Tjänsten har tidigare bland annat anklagats för att ha en tvivelaktig loggningspolicy och hastigheten är inte i närheten av de hastigheter som de bästa vpn-tjänsterna som NordVPN och ExpressVPN har. Det kan ändå vara en vpn-tjänst som är värt att titta närmare på.

3. TunnelBear

 • Erbjuder 500MB i månaden gratis
 • Bra servrar i USA i gratistjänsten
 • Prisvärt VPN om du vill uppgradera

TunnelBear är också en mycket bra gratis vpn-tjänst. Vpn-tjänsten har nyligen förvärvats av företaget McAfee, så vi kan förvänta oss att detta är en gratistjänst som kommer att bli bara bättre och bättre.

TunnelBear är mycket användarvänligare än Windscribe när det handlar om design och här får tjänsten ett stort plus. Hastigheten är också relativt bra. Nackdelen med TunnelBear är att de för närvarande endast tillhandahåller servrar i USA med sin gratistjänst.

Detta gör att du exempelvis inte kan använda tjänsten för att titta på svensk tv i utlandet. Om du däremot ska titta på amerikansk Netflix, kan det funka om inte servern är blockerad.

En annan nackdel är att internettrafiken är begränsad. Med den kostnadsfria versionen av TunnelBear får du bara 500MB trafik, vilket inte kommer att räcka så långt. Twittrar du om företaget får du dock 1GB extra i månaden.

4. Hotspot Shield

 • Gratis version med användning för en enhet
 • Prisvärt VPN om du vill uppgradera
 • Servrar i många länder

Hotspot Shield är också en VPN som i princip inte är gratis. Med detta sagt, har de en gratis verision av tjänsten som är ganska bra. Även med denna leverantör är huvudpoängen med gratisversionen att få användarna testa tjänsten. Med andra ord är gratisversionen mycket begränsad i förhållande till hela tjänsten.

Vad du får med gratisversionen av Hotspot Shield är för det första möjligheten till att använda en enhet om gången, jämfört med 5 om du har ett betalt medlemskap. Du kan också endast använda tjänsten på din smartphone, PC och Mac. Du får även bara tillgång till en plats istället för 115. Dessutom är hastigheten max 2 mbps. Detta menar Hotspot Shield är tillräckligt nog för att surfa på nätet, men vi är inte helt överens med detta. Som regel har alla normala Wi-Fi minimum 20mbs i hastighet. Anledning till att du är reducerad till denna hastighet är troligtvis för att det tar längre tid att förbruka de 500 mb med data du får använda per dag.

Allt i allt är Hotspot Shield en bra gratistjänst, men vi gillar inte hastighetsminskningen. Om du gillar tjänsten har den betalda versionen många bra funktioner. Detta är också mer än en VPN, som bland annat antivirus, passwordkey och så vidare.

5. Speedify

 • Gratisversion med 2GB per månad
 • Bra på alla enheter
 • Många serverar

Speedify är också en betald tjänst som erbjuder en gratis version. Haken med denna tjänst är att du endast får tillgång till 2GB i månaden. Jämfört med till exempel Hotspot Shield där du får detta på 4 dagar, är det inte särskilt imponerande. En stor fördel är att du inte behöver registrera dig med en e-post, och du är inte heller bunden till något.

Den här tjänsten skiljer sig från andra gratistjänster är att du inte är lika begränsad. Med Speedify får det till exempel möjlighet att använda 5 enheter om gången, bra hastigheter och tillgång till alla deras servrar. Tjänsten kan användas på iPhone, Android, Mac och PC. För det flesta är detta inte ett problem, men för andra kan det vara viktigt att ansluta exempelvis Apple TV eller Smart TV.

Detta är alltså et mycket bra alternativ för en tjänst som är helt gratis. Den största nackdelen vad vi hittar är att du sannolikt kommer att ta slut på data mycket snabbt. Observera att du inte kan spara data, utan man startar med 2GB var 30:e dag.

6. GooseVPN

 • Erbjuder provperiod
 • 30 dagars pengarna tillbaka garanti
 • Bra för dess användning

GooseVPN är inte riktigt en gratistjänst. Tjänsten erbjuder dock 30 dagars gratis provperiod. Det innebär att du kan använda tjänsten i 30 dagar utan att behöva betala ett öre, men efter detta måste du betala.

I detta avseende skiljer sig GooseVPN inte speciellt från de andra betalda vpn-leverantörerna, eftersom i de tillfällena kan du bara be om pengarna tillbaka inom 30 dagar.

Skillnaden är bara att med GooseVPN behöver du aldrig betala för att använda tjänsten, även om du i själva verket inte sparar mer än om du hade bett om pengarna tillbaka.

Icke desto mindre är GooseVPN ett bra val för svenska användare som till exempel befinner sig på resa och vill använda sig av en vpn för att komma åt olika svenska sidor som är regionlåsta eller liknande. Anledningen till detta är att GooseVPN har flera servrar i Sverige och också många i Norden i allmänhet. Hastigheten är också mycket stabil.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan vi säga att de kostnadsfria vpn-tjänsterna är milvis från de bästa betalda vpn-tjänsterna, så vi rekommenderar de flesta att satsa på de betalda. Då slipper du mycket frustration över saker som ofta inte fungerar. De betalda vpn-tjänsterna är också så billiga att du i själva verket inte sparar så mycket pengar genom att välja gratis vpn-tjänster med mycket frustration och sämre användarupplevelse.

In addition, it is worth remembering that all free VPN services are designed in such a way that you will sooner or later spend money on them and that is often what happens. Therefore, for example, many free services allow only limited data usage, so you should be attracted to that provider and ultimately pay to use it, even if it is much inferior to other equally expensive VPN services. So be careful not to fall into this trap. Whatever you choose, we wish you good luck in your choice.

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel